Kees op speur les, zijn begeleidster blijkt een blok aan zijn poten…

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips

Sinds wij in Appelscha wonen, kunnen we voor het eerst in mijn leven met honden, op cursus. Ik wist van tevoren al dat het voor Kees speuren zou worden. En wat doet ie het goed! Hij is super gefocust. Als we thuis de tas pakken staat ie acuut aan! Hoe ik me ook in bochten wring, om zo onopvallend mogelijk die tas op vreemde tijden alvast in de auto te zetten! Om enigszins wat rust te bewaren. Het is namelijk ook nog 20 minuten in de auto. 

We gaan van start hebben de walky Talky aan en gaan naar de start plaats, daar ligt een “lapje” die lekker naar de speur juf ruikt. We zitten op het spoor… Kees is een snelle hond! Die wil al klaar zijn voor ie begonnen is. Dat komt niet altijd ten goede aan de zorgvuldigheid.

Maar waar het eigenlijk om draait, is dat het voor Kees geen enkel probleem is om de speur juf op te speuren. Hij zal een keer links of rechts verkeerd afslaan maar heus! Hard hollend weer terug op het juiste spoor. Alles voor die lekkere beloning van de speur juf.

Nee degene die echt op speur les zit is het vrouwtje! Ik Mel. Wat is dat lastig voor mij zeg!! Phoehphoeh!! Als de speur juf 1x in de walky Talky zegt… “Dan zou ik wat rustiger gaan lopen” PANIEK” bij mij! We gaan verkeerd. Ik belemmer kees! Vaak vertrouw ik het niet meer bij de volgende kruising. Waardoor ik onbewust! Of bewust signalen van verwarring op hem overbreng. “Gaan we nu doen wat jij wil? Of ben ik de speur juf aan het zoeken?”

Wie zei ook alweer dat je hond je spiegel is? Nou ik zie elke week in de speur les dat ik niet kan loslaten… de touwtjes strak in handen wil houden. Ik wil het graag goed doen. Het slaat nergens op! Kees loopt altijd los. Ik ben absoluut niet bang om te verdwalen. Eigenlijk ben ik nergens bang voor. Op de weg naar speuren toe heb ik altijd een opbeurend gesprek met Kees. Ik beloof hem elke week weer, dat ik echt heel goed me best zal doen. Hem het werk laat doen. Me volledig zal overgeven.

Maar we genieten met volle teugen! We houden het altijd vrolijk en vieren elke speur les. We genieten ook altijd lekker na met de speur juf. Onder het genot van een bakje Thee met koekje en voor Kees een lekker oor van één of ander beest. Het kan even duren maar ik leer het ook wel. Een mens is nooit te oud om te leren, en datzelfde geld ook voor een hond. Work in progres.