Ze kunnen meer hebben dan je denkt….

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips

Ze kunnen meer hebben dan je denkt….

Dat een hondenlijf heel wat kan verwerken weet ik al heel lang. Mijn eerste eigen hond was Sjors. Een vuilnisbak die ik (bijna) geboren heb zien worden. Dat is nu 30 jaar geleden. Sjors en ik zijn samen groot geworden zeg ik altijd. In de volledige vrijheid van jeugdige onbezonnenheid en vertrouwen.

En hoe gek het ook klinkt, ik heb mijn leven sindsdien zodanig ingericht dat ik altijd met 1 of later 2 honden samen ben. In mijn werk ook altijd honden mee gehad. Het grootste deel heb ik op het strand of op zee gewerkt. Een fantastisch leven voor honden. Met een enorme vrijheid.

Tel daarbij op dat 30 jaar geleden… de hond een heel andere plek in onze samenleving had. Hoe vaak ik geen honden aan elkaar vast… naast het schoolplein heb gezien in mijn jeugd. Honden waren veel vrijer toen. Ze liepen los of lagen hele dagen op straat. Stonden zelfs gewoon op het baasje te wachten voor de winkel. Alles is nu anders…

En dit is wat er gebeurt als je hond de vrijheid heeft… Als er een halve kilometer of 2 kilometer verderop iets heel “Goors” ligt te verrotten. En er komt een vleugje dood beest op de wind mee langs de neus van je hond! Dan steekt hij zijn neus in de lucht en gaat draven zigzag over het strand… de lucht vangend in zijn neus. En hoe duidelijker hoe harder hij gaat lopen. Je bent al lang begonnen met roepen en dreigen!! Maar niets! Kan hem hiervan weer houden.

En dat is dan maar 1x. Niet schrikken… ik ga geen opsomming geven van alles wat ontelbare keren in alle honden is verdwenen! Alles dood en in alle staten van ontbinding. En er ook weer uit is gekomen dan wel via de voorkant of via de achterkant. Eigenlijk ben ik maar 1x naar de dierenarts geweest, dat was na een rondje door het bos. Maar gelijk duidelijk dat er wat mis was! Overgeven en blijven overgeven. Uiteindelijk bleek het zoiets gewoons als een dennenappel te zijn die wat moeite met de doorstroom gaf. Na laxeermiddel snel opgelost.

Dus voordat ik kon bedenken dat gedroogd vlees een top kluifje is voor je hond. Werd het me elke dag al jaren voorgedaan… Een dode helemaal verdroogde meeuw A DAY! KEEPS THE DOCTER AWAY! Dat heb ik honderden keren elke dag gezegd tegen mijn honden. Waar dit verhaal om begon… Teun had een ree pootje opgeduikeld in het bos. En deze x was het 1-o voor Mel! Want scherp en bij de pinken zie je op de foto dat ik hem vast heb! En uiteindelijk uit het zicht van Teun en Kees laten verdwijnen.

Een hele fijne dag met jullie vrienden.